Skoči na vsebino

NANOPHOS SURFAPAINT AQUA X – 10l

vodoodbojna paropropustna akrilna barva za notranjo in zunanjo uporabo

SurfaPaint Aqua X je akrilna barva na vodni osnovi, ki zagotavlja učinkovito vodoodbojnost in je idealna za površine izpostavljene visoki vlagi.

SPLOŠNE ZNAČILNOSTI

SurfaPaint Aqua X je vodoodbojna barva za zaščito zidov, katerim omogoča paropropustnost. Preprečuje, da bi zunanja vlaga in dež prodrla v gradbeno podlago, kar zmanjšuje razpoke in nabrekanje. SurfaPaint Aqua X je idealna za uporabo na zgradbah v mestnih središčih ali na morju oziroma tam, kjer obstaja povečana stopnja vlažnosti. Ker odbija vodo in zmanjšuje absorpcijo vode, preprečuje luščenje barve in rast plesni. Posledično je podlaga učinkovito zaščitena in zato nanjo ne vplivajo zunanji vremenski vplivi. Odlična rešitev tudi za kopalnice, kjer  se zaradi visoke vlage pogosto pojavlja plesen. SurfaPaint Aqua X deluje dolgo časa in podaljša življenjsko dobo prebarvanih površin. Je bele barve in jo lahko pigmentiramo z pal barvami. SurfaPaint Aqua X je “hladna barva”, ki jo je potrdila organizacija European Cool Roofs Council (ECRC).

POVRŠINA ZA UPORABO

Notranje in zunanje stene in stropi

NAVODILA ZA NANAŠANJE

Uporaba: SurfaPaint Aqua X lahko nanesemo neposredno na zunanje ali notranje površine (zidovi, beton, omet, suhomontažne plošče) in kjerkoli so nanešene akrilne barve na vodni osnovi. Novi substrati iz cementa ali zidanega materiala se morajo pred nanašanjem temeljnih premazov sušiti minimalno 3-4 tedne. Za boljše rezultate nanesite SurfaMix P kot temeljni premaz. Neugodni pogoji med nanašanjem ali takoj po njem lahko vplivajo na kakovost nanosa.
Priprava: Pred nanosom zagotovite, da so vse površine čiste in suhe. Odstranite prah in umazanijo.

Opomba pri uporabi: Pred nanosom dobro premešajte. Ne redčite za premostitev razpok do 0,5 mm. Razpoke večje od 1 mm predhodno zapolnite. Če je potrebno redčenje, dodajte do 10 % vode. Temperatura nanašanja mora biti med 8 – 35°C. Nanesite 2-3 enakomerne nanose s kakovostnim čopičem, valjčkom ali brezzračno pištolo s konico premera 1,4 mm ali več. Ne nanašajte preveč barve na površino. Pazite, da so vogali in robovi primerno pokriti. Dodatne nanose nanesemo 4-6 ur po prejšnjem nanosu.

Izkoristek: 10-12 m² / l.

Čas sušenja: Običajno 1 uro, odvisno od debeline nanosa. Nizke temperature in visoka vlažnost podaljšajo čas sušenja.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “NANOPHOS SURFAPAINT AQUA X – 10l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja