Skoči na vsebino

ATLAS M-SYSTEM

sistem za pritrjevanje mavčnih in OSB plošč na strope, stene in tla

Kategorija:

Glavne lastnosti

  • narejen iz polipropilena in jekla
  • stabilna pritrditev mavčnih plošč na stene, strope in poševnine
  • izravnava tal z vezanimi ali OSB ploščami
  • enostavna pritrditev
  • hiter potek namestitve
  • enostavna nastavitev razdalje in kota nagiba
  • ne zahtevajo izravnave ali ravnanja podlage
  • enostavna razporeditev instalacij pod oblogo iz mavčnih plošč brez stikov
  • izboljšana zvočna izolacija stropov in podov

Opis izdelka

Enostavna namestitev – montažo (namestitev sidrnih plošč in oblog) lahko opravi ena oseba.
Hiter napredek pri delu – pritrditev plošč polne velikosti je omejeno na dve fazi: vrtanje lukenj, kamor bodo vstavljena sidra in privijanje mavčnih plošč na diske z jeklenimi vijaki.
Gladko prilagajanje prostora med ploščami in podlago ter naklonski kot obloge (± 27 °) – razdaljo med mavčnimi ploščami in podlago lahko poljubno prilagodite, ne glede na geometrijo sten ali ometa, v območju 10-200 mm in – v primeru stropov – z podaljški tudi do 500 mm.
Zahteve glede priprave podlage niso potrebne – izravnavanje, odstranjevanje razpokanih ometov, temeljnih premazov itd. – mavčne plošče lahko natančno pritrdite na zelo neenakomerne ali razpokane mavčne izdelke, pa tudi na nagnjene stene itd.
Možnost popravljanja geometrije stene v primeru ne pravokotnih vbočenih in izbočenih vogalov – sidra lahko dodatno uporabimo za mavčne plošče, vezane na podlage z večjimi nepravilnostmi (> 20 mm). Nato jih je mogoče namestiti lokalno na najbolj neravne površine brez, da bi plošče lepili z lepilom.
Distribucija električnih instalacij, vodovodnih in kanalizacijskih cevi ter prezračevalnih jaškov pod oblogo iz mavčnih plošč brez trkov – v primeru obstoječih cevi ali kablov sidra zagotavljajo hitro pritrditev mavčnih plošč in ohranjanje potrebne stabilnosti.

ATLAS M-sistem 3G lahko kombiniramo z:

– tradicionalnimi tehnologijami, kot so stropi, prevlečeni z mavčnimi ometi,
– elementi dvoslojnih stropov, pritrjeni s sidri 120 PP, 120 ZN ali 120 N,
– mavčne plošče, pritrjene na okvirje.

Zmanjšana nevarnost razpok – pritrditev s točko kompenzira napetosti posameznih plošč že med namestitvijo. Ko so ometane, plošče tvorijo trdno strukturo, tako da med njimi ne pride do nadaljnjih napetosti in na stikih ne prihaja do razpok. Konstrukcija je od obloge sosednjih sten in stropa ločena z dilatacijskimi spoji in tako ohranja prostor za nadaljnje deformacije.
Hitra namestitev ovojev iz mavčnih plošč – delno spuščene strope, ohišja na stenah itd. lahko hitro namestite v ustrezne cone sten in stropov poleg predhodno ometanih elementov, da zaključite notranjo dodelavo.
Možnost zmanjšanja prostora med oblogo in podlago na 1 cm – da se zmanjša izguba prostora v sobi.
Enostaven in varen prevoz in skladiščenje – sistemski elementi so majhni in jih je mogoče prevažati z osebnimi avtomobili, kar v primeru rešitev z profili ni mogoče. Sistemski elementi ne zajemajo veliko prostora za shranjevanje in jih je mogoče shraniti na omejenih površinah na prostem ali v avtomobilu.

 

Način montaže:

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “ATLAS M-SYSTEM”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja