Skoči na vsebino

NANOPHOS SURFAPAINT KIREI – 10l

samočistilna dezodoracijska barva za notranje in zunanje površine

Navdušena z japonsko besedo Kirei, ki hkrati pomeni čista in lepa, je SurfaPaint Kirei funkcionalna in inteligentna barva, ki se lahko čisti sama in ostane kot nova. Umazanija, bakterije, glive in plesen se z energijo svetlobe razgradijo na ogljikov dioksid in anorganski material.

SPLOŠNE ZNAČILNOSTI

SurfaPaint Kirei je fotokatalitična “hladna barva” s samočistilnimi lastnostmi. Pri uporabi na zunanjih površinah SurfaPaint Kirei razkraja organske madeže, onesnaževala, preprečuje rast plesni ter odbija več kot 94% vpadnega infrardečega sevanja pri čemer prihrani energijo in zmanjša stroške ogrevanja / hlajenja stavbe. Vrednost odbojnosti se še poveča s fotokatalitičnim, samočistilnim učinkom in ostane nespremenjeno daljše časovno obdobje v primerjavi z običajnimi barvami, saj gre za vremensko odporne barve z izjemno prekrivnostjo in odpornostjo na UV sevanje. Tako prvotni svež videz na novo pobarvane površine ostane dolgo po nanosu. Kadar se SurfaPaint Kirei nanese na notranje površine, ga umetna svetloba aktivira in sterilizira mikroorganizme v zraku ali na površini, dezodorizira in izboljša kakovost zraka v zaprtih prostorih. Barva je bela in se lahko obarva kot PAL barva (po možnosti z anorganskimi barvili). SurfaPaint Kirei je “hladna barva”, ki ga je potrdila organizacija European Cool Roofs Council (ECRC).

POVRŠINE ZA UPORABO

Zunanje ali notranje stenske površine: zidovi, beton, omet, suhomontažni zidovi in povsod, kjer so nanešene emulzijske barve.

NAVODILA ZA NANAŠANJE

Uporaba: SurfaPaint Kirei se lahko nanese neposredno na notranje ali zunanje stenske površine (zidanje, beton, omet, suhozid) in kjer koli na vodni osnovi se nanesejo akrilne barve. Nove podlage iz cementa ali zidanega materiala je potrebno pred nanašanjem temeljnih premazov sušiti vsaj 3-4 tedne. Za boljše rezultate nanesite SurfaMix P kot temeljni premaz. Neugodni pogoji med nanašanjem ali takoj po njem lahko vplivajo na kakovost nanosa.

Priprava: Pred nanosom zagotovite, da so vse površine čiste in suhe. Odstranite prah in umazanijo.

Opomba pri uporabi: Pred nanosom dobro premešajte. Ne redčite za premostitev razpok do 0,5 mm. Razpoke večje od 1 mm predhodno zapolnite. Če je potrebno redčenje, dodajte do 10 % vode. Temperatura nanašanja mora biti med 8 – 35°C. Nanesite 2-3 enakomerne nanose s kakovostnim čopičem, valjčkom ali brezzračno pištolo s konico premera 1,4 mm ali več. Ne nanašajte preveč barve na površino. Pazite, da so vogali in robovi primerno pokriti. Dodatne nanose nanesemo 4-6 ur po prejšnjem nanosu.

Poraba: 10-12 m² / L.

Čas sušenja: Običajno 1 uro, odvisno od debeline nanosa. Nizke temperature in visoka vlažnost podaljšajo čas sušenja.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “NANOPHOS SURFAPAINT KIREI – 10l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja