Skoči na vsebino

IZPIT KAKOVOSTI NA MEGA-GLOBINI

IZPIT KAKOVOSTI NA MEGA-GLOBINI

Preverili smo najgloblji bazen na svetu!

Imamo ga! Najglobji potapljaški bazen na svetu, Deepspot, se nahaja v kraju Mszczonów blizu Varšave in je pripravljen za uporabo. Zakaj pišemo o tem? Ker smo kot podjetje (ATLAS) imeli veliko opravka s tem. Dobavili smo izdelke odlične kakovosti in poskrbeli za njihovo popolno uporabo. In na koncu smo opravili nenavaden pregled – trije potapljači ATLAS TEAM so se spustili na dno bazena, da bi preverili kakovost opravljenega dela.

V prvem tednu novembra so se končala gradbena dela v Deepspotu – najglobljem potapljaškem bazenu na svetu. Zato je bil čas zadnjega kontrolnega pregleda tehničnih strokovnjakov ATLAS, katerega namen je bil preveriti kakovost opravljenih del na skoraj vseh področjih bazena. Za preverjanje smo prosili naše potapljače ATLAS TEAMa – Jakub Wietrzny, Tomasz Rusiński in Janusz Lis. Kar trije potopi pod vodo, vključno z rekordno globino 45,4 m, so omogočili oceno kakovosti opravljenega dela in kako so se naši izdelki spopadali z ekstremnimi pogoji!

Spodaj je kratka fotoreportaža iz podvodnega sveta Deepspot.

Izdelki in nadzor

Hidroizolacija (vključno z Woder Duo, Woder Duo Express), lepila za keramične obloge (Plus, Geofex Expres), izravnalne mase in fuge (Keramična fugirna masa) so morale izpolnjevati stroge zahteve, ki jim omogočajo uporabo v takšnih objektih. Njihove lastnosti morajo biti ustrezne, da se izognejo kakršnimkoli napakam – zdaj in v prihodnosti, saj popravila pri napolnjenih 8000 m3 vode v bazenu niso možna brez izpraznitve vode.

– Več kot 50 tednov smo bili prisotni na gradbišču največjega potapljaškega bazena na svetu. Začetna dela so potekala skoraj na prostem, ker objekt še ni bil pokrit, zato je bil tako pomemben izbor ustreznih izdelkov ter sistematičen in zelo temeljit nadzor kakovosti del, izvedenih v ekstremnih razmerah – pravi dr. Mariusz Garecki , direktor razvoja in usposabljanja za uporabo izdelkov v skupini ATLAS.
– Da bi zagotovili, da je vse zaključeno v skladu z načrtom so se trije potapljači, zaposleni v našem podjetju, spustili na dno bazena, do globine 45,4 metra, kjer so preverili opravljeno delo v podvodnih jamah in na dnu bazena. Danes je bazen popolnoma napolnjen z vodo in čaka na uradno otvoritev.

Investitor in mi

Investitor Michał Braszczyński , predsednik družbe Aerotunel Sp. z o. o. prizna, da je o naložbi razmišljal že dolgo. Izziv je bil najti primerno financiranje in podjetje, ki bi nadziralo delo in zagotovilo visokokakovostne izdelke.

– Gradnja takega naprednega inženirskega objekta ne bi bila mogoča brez zagotovitve optimalnega financiranja, naložb bank in iskanja ustreznega glavnega izvajalca in posameznih skupin. Pogovarjali smo se tudi s številnimi proizvajalci gradbenih materialov in gradbenih kemikalij. Želeli smo predvsem tehnološko podporo, svetovanje: razumevanje naših težav, razumevanje zapletenosti delovnih nalog in skoraj takojšen odziv in rešitev. ATLAS je izpolnil naša pričakovanja – dodaja predsednik Braszczyński.

V bazenu Deepspot lahko potapljanje izvajajo tako profesionalci kot amaterji, ki imajo zmerno telesno pripravljenost in nimajo zdravstvenih kontraindikacij za izvajanje te vrste športa.

In tako izgleda Deepspot v številkah:

  • Največja globina – 45,4 m
  • Višina cevi – 25 m
  • Prostornina – 8.000 m3 vode
  • Površina položene keramične obloge – 8500 m2

Uporabljeni izdelki (izbrani):

  • hidroizolacija ATLAS Woder Duo in Woder Express – več kot 28 ton
  • ATLAS Geoflex Express , Geoflex, Plus lepila za ploščice – več kot 41 ton
  • fuge: keramična fugirna masa ATLAS – več kot 800 kg